Voor de eerste match van het seizoen ontvingen we wederom in de volle zon thuis Beringen. We begonnen niet slecht aan de wedstrijd, maar konden dit niet omzetten in grote doelkansen. Beringen nam geleidelijk aan de wedstrijd volledig in handen. Na geklungel achterin scoorden zij via penalty de verdiende 0-1. Na de drankpauze veranderde het spelbeeld volledig. We hadden veel meer de bal en vonden gemakkelijker de ruimte in de rug van de verdediging. Hier profiteerden snelle vogels Sander Paesen en Jonas Paulussen van, al verzuimden we de vele kansen af te werken. Uiteindelijk maakte Kenneth Goos toch de oververdiende 1-1, wat direct de ruststand was. Tweede helft gaan we verder op dit elan en maakt Sander Paesen 2-1. De snelle aanvallers van Beringen bleef onze verdediging echter zorgen baren en na slap verdedigen wordt het terug gelijk. Het spel bleef goed op en neer gaan en we verzuimden de opgelegde kansen af te werken. Als Thomas Casier tegen de grond wordt getrokken 8 minuten voor tijd en de uitstekend spelende Sander Ulenaers de penalty overtuigend in de kruising vlamt, lijken we toch de 3 punten thuis te te houden. Helaas draait de match uit op een anti-climax als Beringen via een rommelige fase helemaal op het einde van de wedstrijd alsnog de 3-3 eindstand vastlegt. Geen slecht resultaat tegen een snelle en goede tegenstander, maar eentje die toch zuur smaakt door die late gelijkmaker. Volgende week met de dezelfde mentaliteit richting onze Herk Sport!

Als laatste voorbereidingswedstrijd speelden we in de volle zon op het veld van Anadol. De eerste helft had de thuisploeg duidelijk minder problemen met de hitte als ons en ondergingen we grotendeels het spel. Maar de beste kansen waren voor ons. Helaas ontbrak het ons aan de nodige efficiëntie. De thuisploeg duwde voor de rust nog even het gaspedaal in en de onvermijdelijke 1-0 viel dan toch, dit was meteen de ruststand. Na de rust viel al snel de 2-0 op klunzige wijze na goed voorbereidend werk van de aalvlugge voorhoede van Anadol. Maar dit was het moment dat we onze mentale weerbaarheid – zoals zo vaak vorig jaar – toonden. Jonas Evens zorgde met het hoofd voor de aansluitingstreffer, Michel maakte met een knappe trap gelijk en de in bloedvorm verkerende Sander Paesen maakte de remontada compleet. De wedstrijd leek dan toch op een 3-3 gelijkspel te eindigen na een mooie goal van de thuisploeg tot Jonas Paulussen enkele minuten voor tijd met een overhoekse volley de 3-4 eindstand op het bord trapte. Zo ontvangen we volgende week met goede moed KVK Beringen, want dan gaat het eindelijk om de knikkers.

Na een zwakke eerste helft zonder veel balbezit of kansen gingen we de rust in.
De tweede helft zeer grote inzet en rust aan de bal waardoor we meer balbezit hadden en kansen creëerden, maakten we 2 mooie goals.
Een heerlijke kopbal van Mike Drijkoningen en een trap in de haak van Mathijs Jansen, een paar goede tussenkomsten van Michael Morano en ook een beetje geluk maakte dat de eindstand 2-2 werd.
De werkpunten nog zijn fysieke conditie en geloven in eigen kunnen en die van de ploeggenoten.
Alvast een dikke proficiat voor vandaag al aan iedereen die er wel en niet kon zijn.
Succes voor de volgende 2 weken maar daar komen jullie wel als we hard blijven werken voor elkaar.

Van links naar rechts

Tom Sertic, Ronny Vandendries (De afgevaardigde), Mike Drijkoningen,Wesley Van Susteren, Randy De Vries, Thomas Casier, Dimitri Gilis, Kenneth Martens, Kenneth Goossens
Joeri Krysztofiak, Ward Vanbekbergen, Robby Vandendries, Miguel Casado, Sander Vandoormalen, Tom Martens, Bert Goossens, Frederik Casier

Niet aanwezig op de foto:
Jelle Geebelen, Stefan Martens, Jasper Verslegers,

 

Plaats Team Matchen Punten
1 Herk Sport B 3 7
2 Sp. Kolmont B 2 6
3 KFC Helson Helchteren B 3 5
3 Godsheide VV B 3 5
5 Thor Hasselt B 3 4
5 As-Niel Utd. B 3 4
5 HO Heide Hasselt B 3 4
5 KVK Beringen B 3 4
9 E. Stevoort B 3 3
10 SK Meldert B 1 1
11 Park Houthalen B 2 0
11 Velm VV B 1 0
11 W. Koersel B 2 0