Na het forfait van Meldert en de uitgestelde wedstrijd tegen Kolmont, moesten we uitzonderlijk op donderdag tegen laatstgenoemde een inhaalwedstrijd spelen. We leefden vol vertrouwen toe naar de wedstrijd tegen de toekomstige kampioen met een mooie 13/15 in de terugronde. Een stunt tegen het ongenaakbare Kolmont was onze opdracht. Het begin moesten we logischerwijs ondergaan, Kolmont zette hoog druk en we hadden moeite om er voetballend uit te komen. We verdedigden met man en macht waardoor de thuisploeg moeilijk 100% kansen kon afdwingen. Na 20 minuten komen we beter in de match en krijgen we op de tegenaanval 3 geweldige kansen om te scoren: Sander Paesen most oog in oog met de doelman, Migui trapt tegen de paal en ook Sander Paesen raakt in de eerste helft nog het doelkader. Zij het betere spel, wij de betere kansen: dat is het verhaal van de eerste helft. Tweede helft nemen we meer en meer de bovenhand. Kolmont geraakt niet verder als wat afstandschoten en enkele gevaarlijke voorzetten. Het vertrouwen groeit om hier de volle drie punten mee te graaien en ook de mogelijkheden nemen toe. Sander Torres en Paesen missen nog twee goede kansen. Op corner wordt er 10 minuten voor tijd een duidelijke handsbal van een Kolmontse verdediger niet gezien door de scheids waardoor we op een scoreloos gelijkspel lijken af te stevenen. Maar gelukkig krijgen we alsnog wat we verdienen: op corner schiet de bal door, waar topschutter Sander Paesen net hard genoeg z’n schoen tegen zet. De bal verdwijnt een halve meter over de lijn: 0-1! Kolmont is erna niet bij machte om ons echt in de problemen de brengen, waardoor we verdiend de 3 punten meepakken bij de fiere leider. Een enorm knappe prestatie van ons als team. Hierdoor tonen we dat er met voldoende overgave en concentratie heel veel mogelijk is. 16/18 in de terugronde en laten we als doel hebben om deze ongeslagen reeks in de terugronde vol te houden en die tweede plaats te pakken te krijgen.

Nadat onze sterke start in de terugronde (7/9 tegen Herk Sport, Beringen en Koersel), waren we gebrand om deze ongeslagen reeks verder te zetten tegen Velm. Aan de vorige confrontatie hadden sommigen nog nachtmerries nadat we in de slotminuten een dubbele voorsprong uit handen gaven. Er moest en zou revanche genomen worden. We begonnen redelijk zwak aan de wedstrijd, waarbij Velm via herhaaldelijke corners kon dreigen. Na enkele minuten namen we de wedstrijd in handen. Eerste kans, eerste goal wanneer Torres een paar verdedigers op zich neemt en de bal panklaar legt voor Sander Paesen. Deze kan niet meer missen: 1-0. We spelen vanaf nu met momenten heel degelijk voetbal en creëren enkele (halve) kansen. Wanneer Thomas op een prima corner van Jonas Paulussen de 2-0 goed binnenkopt, ziet het er goed uit voor ons. Nog voor de rust tellen we helemaal met een droge knal van sluipschutter Sander Paesen. Deze behoudt zijn scorende vorm van voor de winterstop en maakt z’n tweede van de middag. De tweede helft is een maat voor niets. Velm is niet bij machte om echt doelgevaar te creëren en wij verliezen ons te veel in individuele acties en onnodige tierlantijntjes. Uiteindelijk tellen de drie punten en die komen nooit in het gedrang. Volgende week trekken we met 10/12 naar leider (en toekomstig kampioen) Kolmont en zullen we zien waar we echt staan.

Na de dramatische tweede helft in Helson (4-0 verlies) konden we maar beter winnen bij staartploeg Beringen om niet teveel naar onder in het klassement te moeten kijken. De eerste helft leek lange tijd wel een kopie van de eerste helft in Helson: veel balbezit, mooie aanvallen, weinig kansen weggegeven, veel kansen zelf gecreëerd, maar geen doelpunten. En als de aanval niet scoort, kan er gelukkig soms op de verdedigers gerekend worden. Robby wordt door de Beringse verdediging volledig uit het oog verloren en schiet rustig binnen: 0-1. We gaan met een redelijk gerust gemoed rusten als Thomas met een knappe kopbal op een goed getrapte corner van Kenneth Dries de 0-2 op het bord zet. In tweede helft verdwijnt elke pit en beleving uit de wedstrijd na weliswaar mooie goals van Sander Paesen en Jonas Paulussen. Helaas lukt het ons weer niet om onze eerste clean sheet van het seizoen te behalen. Op een corner slikken we de lullige 1-4, maar dat is slechts een voetnoot. Een volwassen prestatie die hopelijk in de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop tegen Herk Sport (thuis) en Koersel (uit) nog opvolging krijgt. Dan kunnen we met een goed gevoel de feestdagen in.

Na een weekend rust door de uitgestelde match tegen Park wouden we een vervolg breien aan de mooie overwinning tegen Godsheide. HO Heide Hasselt was de eerste helft de evenknie van ons. Wij openen echter de score met een knappe rush en dito afwerking van Sander Torres. Wat later laten we ons vanachter iets te makkelijk uitspelen en de overbodige 1-1 is een feit. Uiteindelijk gaan we toch met een voorsprong rusten na een fenomenale assist van Jonas Paulussen op Sander Paesen, die overhoeks afwerkt. De tweede helft zal voornamelijk uit verdedigen bestaan. We geven alles en proberen op de counter er venijnig uit te komen. Na een lichte duwfout, scoren zij de 2-2 volgend op deze fase. Wanneer Dries een assist van Sander Torres afwerkt, hoopt iedereen dat we de drie punten toch thuis kunnen houden. De druk blijft toenemen, maar er zijn kansen aan beide kansen. Sander Paesen, Kenneth Dries en Sander Torres kunnen de bevrijdende 4-2 niet tegen de netten jagen, aan de overkant mist de kapitein van HOH Hasselt onbegrijpelijk de 3-3. Deze zal uiteindelijk in de laatste minuut toch vallen, wat ons na 90 minuten vechten een heel zuur gevoel geeft. Een verdiend resultaat, maar weer slagen we er niet in om de drie punten in dit soort matchen over de lijn te trekken. Benieuwd of we hier uit kunnen leren en volgende week in Helson eenzelfde stevige prestatie kunnen neerzetten, maar dan met een overwinning.

We speelden uitzonderlijk op donderdagavond in Stevoort. Na onze 6/6 zat het qua vertrouwen goed. We begonnen echter wederom met een achterstand aan de wedstrijd: 1-0 na 1 minuut. We schoten in de beginfase overal te kort tegen een heel enthousiaste thuisploeg. Na een knappe pass van Sander Torres naar Paesen maakten we gelijk. Helaas kregen we voor de rust nog twee vermijdbare goalen tegen, Sander Paesen hield het tussenin op een 3-2 ruststand. Tweede helft speelden we veel scherper en overwegend op de helft van de tegenpartij. De goal viel echter aan de overkant na een heel bizarre fase. Doelman Yorne heeft duidelijk de bal vast als een wild tackelende speler komt aanglijden en hem vol op het lichaam raakt. De bal licht net voor de doellijn als de scheidsrechter onbegrijpelijk laat doorspelen. Wij reageren niet om de bal buiten te stampen en de spits trapt de bal zonder enige schaamte in doel. Consternatie alom na deze vreemde en onsportieve actie, maar de goal telt: 4-2. Een eerste kantelpunt in de match op zeer vervelende wijze. We laten ons echter niet doen en op strafschop maakt de nooit missende Sander Torres 4-3. We krijgen een dubbele open mogelijkheid op de gelijkmaker via Jonas en Kenneth Goos, maar de belandt de bal belandt onbegrijpelijk niet tegen de netten. Ook Thomas Casier mist nog met het hoofd na een prachtige voorzet van Jonas Paulussen. Als we even later het deksel op de neus krijgen met de 5-3 en 6-3 is de match gespeeld. Zo slagen we er maar niet in om een reeks neer te zetten en zullen we uit een ander vaatje moeten tappen tegen leider Godsheide volgende week.

Plaats Team Matchen Punten