We speelden uitzonderlijk op donderdagavond in Stevoort. Na onze 6/6 zat het qua vertrouwen goed. We begonnen echter wederom met een achterstand aan de wedstrijd: 1-0 na 1 minuut. We schoten in de beginfase overal te kort tegen een heel enthousiaste thuisploeg. Na een knappe pass van Sander Torres naar Paesen maakten we gelijk. Helaas kregen we voor de rust nog twee vermijdbare goalen tegen, Sander Paesen hield het tussenin op een 3-2 ruststand. Tweede helft speelden we veel scherper en overwegend op de helft van de tegenpartij. De goal viel echter aan de overkant na een heel bizarre fase. Doelman Yorne heeft duidelijk de bal vast als een wild tackelende speler komt aanglijden en hem vol op het lichaam raakt. De bal licht net voor de doellijn als de scheidsrechter onbegrijpelijk laat doorspelen. Wij reageren niet om de bal buiten te stampen en de spits trapt de bal zonder enige schaamte in doel. Consternatie alom na deze vreemde en onsportieve actie, maar de goal telt: 4-2. Een eerste kantelpunt in de match op zeer vervelende wijze. We laten ons echter niet doen en op strafschop maakt de nooit missende Sander Torres 4-3. We krijgen een dubbele open mogelijkheid op de gelijkmaker via Jonas en Kenneth Goos, maar de belandt de bal belandt onbegrijpelijk niet tegen de netten. Ook Thomas Casier mist nog met het hoofd na een prachtige voorzet van Jonas Paulussen. Als we even later het deksel op de neus krijgen met de 5-3 en 6-3 is de match gespeeld. Zo slagen we er maar niet in om een reeks neer te zetten en zullen we uit een ander vaatje moeten tappen tegen leider Godsheide volgende week.

Na een weekje rust door het algemene forfait waren we klaar voor de komst van Thor Hasselt. We begonnen heel sterk aan de wedstrijd en maken verdiend de 1-0 via Robby. Thor kwam beter in de match en na een domme fout krijgen de bezoekers een penalty. Keeper Jorne pakt deze op magistrale wijze. Helaas kunnen we ons niet optrekken aan dit moment. De bezoekers gaan op en over ons na een afgeweken bal en een mooie lob: 1-2. Dit geef gelukkig het signaal aan As-Niel United om een tempo hoger te schakelen. We zetten nog voor de rust de scheve situatie recht via goals van Sander Torres op penalty en Sander Paesen. Deze amusante wedstrijd begon echter terug in het voordeel van de tegenpartij in de tweede helft. We overleefden de storm en konden via uitblinker Jonas Evens de 4-2 op het bord zetten. Thor bleef goed voetballen en aandringen maar mede via een goed keepende Jorne houden we stand en maken we nog via topschutter Sander Paesen de 5-2 eindstand. Een enorm belangrijke overwinning om aan te klampen bij de kop van het klassement. Donderdag hebben we de verplaatsing naar Stevoort en kunnen we hopelijk onze eerste 9/9 vastleggen.

Na de slappe 5/15 was Meldert geen cadeau om naartoe te trekken. De eerste 25 minuten zagen we sterretjes en stonden we verdiend 2-0 in het krijt. Het laatste kwartier begonnen we beter te voetballen en verrasten hiermee de al zegevierende thuisploeg. De 2-2 ruststand na doelpunten van Sander Paesen en Jonas Paulussen kwamen als een koude douche voor hun. Onterecht sakkerend op een degelijk fluitende scheidsrechter gingen ze de kleedkamers in. Tweede helft moesten we terug achteruit. We hadden meer fouten nodig, kregen het moeilijker belopen en gaven veel kansen weg. Op ongelofelijke wijze vergat de thuisploeg de match af te maken, waarbij we konden rekenen op een portie geluk en een sterk keepende Jordy Conte. Een ongeschreven wet in het voetbal zegt dat als je de kansen niet afmaakt, je het deksel op de neus krijgt. En zo geschiedde, Sander Paesen met de ongelofelijke ommekeer en 2-3 voor onze veerkrachtige ploeg. Een onverhoopte driepunter die we absoluut nodig hadden. Zo bevinden we ons terug onder de mensen in het klassement en kunnen we eindelijk naar boven kijken. Volgende week hebben we een week rust door het algemeen forfait van Boxberg. Ideaal om wat gekwetsten en geschorsten te recupereren om onze weg naar boven verder te zetten.

Na het zure gelijkspel van vorige week, waren we gebrand om thuis nog eens 3 punten te pakken tegen de virtuele leiders uit Kolmont. De wedstrijd kon echter niet slechter beginnen. Na 1 minuut moeten we al achtervolgen door een frommelgoal op corner. We krijgen moeilijk grip op de wedstrijd, maar creëren zoals altijd weer een handvol kansen na enkele mooi uitgespeelde acties. Helaas lukt het voorlopig niet om de bal tegen de netten te jagen. We krijgen het deksel op de neus met weeral twee vermijdbare tegengoals. 0-3 is het zware verdict bij de rust. In de tweede helft tonen we onze mentale weerbaarheid en vechten we voor wat we waard zijn. Het systeem met 2 spitsen werkt, maar ook nu lukt het niet om te scoren. Als een overijverige scheidsrechter midden in de tweede helft twee rode kaarten toont voor ons is de match helemaal gespeeld. Tussenin heeft Sander Paesen wel de eerredder gescoord. De wedstrijd zal uiteindelijk eindigen op 1-4. Een nieuwe klap qua resultaat, maar er kan veel vertrouwen geput worden uit de heel sterke tweede helft van ons. Hopelijk kunnen we volgende week het tij keren met een overtuigende prestatie.

De lange verplaatsing naar staartploeg Velm was een must-win-game voor ons om de aansluiting met de top te behouden. De wedstrijd begon al met een sisser, aangezien we geen scheidsrechter hadden. Een sympathieke man van Velm nam de moeilijke taak op zich. We starten veel sterker als vorige week en nemen de wedstrijd meteen in handen. Na enkele kansen maken we oververdiend 0-1. Wanneer Sander Torres net voor rust 0-2 maakt en we weinig weggegeven vanachter, lijkt de wedstrijd gespeeld. Ook in de tweede helft beginnen we scherp aan de wedstrijd. Helaas krijgen we het deksel op de neus door een domme dekkingsfout: 1-2. De thuisploeg gelooft er terug in en wij worden wat zenuwachtiger door de tegengoal. Nochtans krijgen we kans na kans om wedstrijd op slot te gooien. Wanneer Jeanke de bevrijdende 1-3 tegen de netten trapt een kwartiertje voor affluiten, gelooft niemand nog in een ommekeer. Helaas zal deze namiddag nog lang nazinderen aangezien we deze riante voorsprong nog weten weg te spelen. Direct na de 1-3 staat het al 2-3, een vergelijkbare tegengoal als de eerste. We slagen er helaas niet in om de wedstrijd over de streep te trekken als we na een carambole de uiterst zure gelijkmaker binnenkrijgen. Volgende week terug de neuzen in dezelfde richting krijgen en in beide 16 meters efficiënter handelen en deze geweldig talentvolle groep kan nog een mooi seizoen tegemoet gaan. Kop omhoog en deze kater doorspoelen met een glansprestatie in Kolmont volgende zaterdag!

Plaats Team Matchen Punten
1 Sp. Kolmont B 10 25
2 Godsheide VV B 11 20
3 SK Meldert B 9 17
4 W. Koersel B 9 16
5 KFC Helson Helchteren B 10 15
6 As-Niel Utd. B 9 14
7 Herk Sport B 10 13
7 Thor Hasselt B 10 13
9 HO Heide Hasselt B 9 11
9 Velm VV B 10 11
11 Park Houthalen B 9 10
12 KVK Beringen B 10 8
13 E. Stevoort B 10 6